Silvasoft update – Februari 2023

Bij deze informeren we u weer over de laatste wijzigingen in de Silvasoft bedrijfssoftware. Oude nieuwsberichten teruglezen? Bekijk dan alle nieuwsberichten. Altijd als eerste op de hoogte van software updates en nieuwtjes? Volg ons dan op LinkedInFacebook of Twitter.

Google Calendar koppeling

Een van de meest gestemde items in ons feedback portal! Een koppeling met uw externe agenda. De eerste stap hierin is gezet door een koppeling met Google Calendar te maken. Via deze koppeling worden uw agenda afspraken automatisch ingeladen in Silvasoft. Deze kunt u in Silvasoft eventueel ook met 1 druk op de knop omzetten in een urenregistratie! Daarnaast worden taken die u aanmaakt in Silvasoft automatisch in uw Google agenda geplaatst. Koppeling activeren? Ga naar het menu: Taken & agenda > Klik op “Instellingen” > Open het tabblad “Koppelingen”. Hier vindt u verdere instructies, met een paar klikken is Silvasoft gekoppeld met uw Google account!

Compleet vernieuwde urenregistratie module

De urenregistratie module is compleet vernieuwd. De oude weergave is ook verbeterd en nog beschikbaar, u kunt zelf kiezen vanuit welke weergave u wilt werken. Met de nieuwe agenda weergave is uren registeren eenvoudiger en sneller dan ooit te voren. Ook de mobiele app heeft optioneel een nieuwe weergave om sneller uren in te voeren!

Los van deze visuele veranderingen zijn er ook veel nieuwe functies toegevoegd. Denk aan: uren registreren op een relatie (in te schakelen via het menu: Urenregistratie > Instellingen), taken en agenda items omzetten in urenregistraties, vereenvoudigde facturatie van urenregistraties, verschillende overzichten, verbeterde verlofregistratie en nog veel meer.

Koppeling met Payq incassobureau (gratis add-on)

Maakt u gebruik van de aanmaningen/herinneringen functionaliteit in Silvasoft? Het is nu mogelijk om uw facturen vanaf een aanmaning naar keuze automatisch over te dragen aan een incassobureau. We werken hierin op dit moment enkel samen met het gerenommeerde incassobureau Payq. Dankzij de samenwerking hoeft u geen kosten te betalen aan Payq en kunt u op basis van no-cure-no-pay gebruik maken van hun diensten.

De koppeling is in enkele klikken te activeren en nadat u uw eerste factuur heeft doorgezet naar Payq krijgt u een uitgebreide e-mail met alle uitleg. U kunt de koppeling op ieder gewenst moment verbreken en u heeft altijd inzicht in de status van de overgedragen vorderingen. Bekijk ook onze handleiding voor meer informatie.

Multi-factor authenticatie (2FA)

Schakel 2FA in voor verhoogde bescherming van uw account. Met 2FA logt u voortaan in met uw e-mailadres + wachtwoord + een extra e-mail code. Dit zorgt ervoor dat ook al is uw wachtwoord en e-mailadres bekend, men nog steeds niet in Silvasoft zou kunnen inloggen omdat de e-mailcode nodig is. Deze functie is in te schakelen via: Beheer > Mijn gebruiker.

Engelstalig

U kunt Silvasoft nu ook in het Engelstalig gebruiken! Linksboven in de applicatie kunt u wisselen van taal. Dit is een instelling per gebruiker, ideaal dus als binnen uw onderneming verschillende talen worden gebruikt.

Vergelijkende rapportages boekhouding

Er is op veler verzoek nu een nieuw rapport beschikbaar waarmee saldo’s op grootboekrekeningen en rubrieken vergeleken kunnen worden met andere boekjaren of eigen periodes over verschillende jaren. Navigeer naar het menu-item “Rapportages” en open het rapport “Saldo overzicht grootboekrekeningen en rubrieken (vergelijking per boekjaar of periodes)”.

Nieuwe koppelingen

Dankzij een samenwerking met APICenter kunnen we diverse nieuwe koppelingen met externe systemen aanbieden. Denk aan koppelingen met e-mailsoftware, ERP systemen, webshops, kassa- en pinsystemen en nog veel meer. Bekijk onze bijgewerkte koppelingen pagina!

Performance en stabiliteit

De afgelopen weken hebben we een aantal grote hardware updates uitgerold voor alle servers. Hiermee zal het systeem nog stabieler en sneller presteren. Daarnaast wordt er actief gewerkt aan het verbeteren van de snelheid van de applicatie. Met name bij grotere administratie zal dit verschil merkbaar zijn.

En meer..

Los van bovenstaande punten zijn er nog honderden kleine verbeteringen doorgevoerd. Voor de komende tijd staan er ook weer veel mooie verbeteringen op de planning. Stem mee op ideeën of deel uw eigen ideeën via ons feedback portaal!