Cloud boekhouden

Tegenwoordig hoor je het steeds vaker: online boekhouden, boekhouden in de cloud, cloud boekhoudprogramma, enz. Maar wat is dat precies? Wat kan je er mee? Is het wel veilig? Hieronder allereerst een definitie van “de cloud”.

Definitie cloud boekhouden

De online opslag van gegevens, software en bestanden waar je altijd op aanvraag toegang tot hebt. Deze opslagruimte bevindt zich in de zogenaamde ‘cloud’, wat vertaald een wolk is. Deze term wordt gebruikt omdat de plek waar je bestanden en gegevens staan niet zichtbaar/tastbaar is. Alles wordt namelijk op een voor jou onbekende server (ergens in de wereld) opgeslagen maar je hebt wel je eigen kleine ruimte met vrije toegang.

Deze definitie vertaald naar cloud boekhouden betekent dat je overal waar je maar bent, toegang hebt tot je boekhouding. Omdat dit niet op je eigen PC staat, maar online op een server. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is internet en een apparaat met toegang tot het internet, zoals een PC, tablet of een smartphone. Online boekhouden vervangt op steeds grotere schaal offline boekhouden, omdat online boekhouden een stuk toegankelijker én veiliger is (daarover hieronder meer).

Cloud boekhouden, het boekhouden van nu

Offline boekhouden is het tegenovergestelde van cloud boekhouden. Bij offline boekhouden krijg je een programma die je op je laptop moet installeren. Dit was vroeger het meest gebruikelijk, maar dit is gelukkig hard aan het verdwijnen. Het is namelijk helemaal niet handig, om onder andere de volgende redenen:

  • Je hebt enkel toegang tot de boekhouding op de computer waar het boekhoudprogramma staat geïnstalleerd. Wat als je in het buitenland zit, of onderweg bent?
  • Of wat als je accountant toegang wilt hebben tot de boekhouding? Vaak is de accountant dan nog genoodzaakt om bij je langs te komen, wat enkel extra kosten met zich mee brengt.
  • Of wat als je computer crasht? Dan kun je zomaar de hele boekhouding kwijt zijn!

Je begrijpt het wel, offline boekhouden is helemaal niet zo handig. De tegenhanger echter, het online en in de cloud boekhouden neemt al deze problemen voor je weg.

Is online boekhouden in de cloud veilig?

Een vraag die ons veel gesteld wordt is: zijn mijn gegevens wel veilig ‘in de cloud’? Wat als jullie gehackt worden? Wat als iemand in mijn account komt? Raar genoeg hebben veel mensen namelijk het gevoel dat de cloud onveilig is. Niets is echter minder waar. Allereerst worden er dagelijks backups gemaakt die heel lang bewaard worden, je kunt dus nooit veel data kwijtraken.

Maar nog belangrijker, een cloud omgeving is over het algemeen veel beter beveiligd dan je eigen PC. Je PC komt in aanraking met allerlei websites en e-mails die zomaar de computer zouden kunnen hacken. Een degelijke cloudomgeving is met modernste technieken beveiligt en volledig afgeschermd van enige vorm van bedreiging.

Online boekhouden met Silvasoft

Silvasoft is een boekhoudprogramma in de cloud. Oftewel, boekhouden waar en wanneer je maar wilt, zolang je internet hebt. Onze cloudomgeving is gebouwd met Mendix. Mendix is een internationaal gerenommeerd software ontwikkelingsplatform en is door diverse onderzoekbureaus uitgeroepen als meest veilige en beste oplossing.

Silvasoft is dus superveilig, supersnel en vooral functioneel zeer compleet. Voor slechts € 12,95 per maand maak je gebruik van ons complete en gebruiksvriendelijke cloud boekhoudprogramma. Vraag een gratis en vrijblijvende proefperiode aan van 30 dagen en ervaar het gemak van online boekhouden met Silvasoft!

PRIJZENGRATIS UITPROBEREN

Screenshots

Hieronder zie je enkele screenshots van ons cloud boekhoudprogramma. Behalve boekhouden kun je met Silvasoft nog veel meer, zoals factureren, offertes maken en uren registreren. Probeer het 30 dagen gratis uit om het zelf te ontdekken.

Tags: cloud boekhouden | boekhouden in de cloud | online boekhouden in de cloud | online boekhouden