Wat is een bankboek?

In het bankboek verwerk je alle uitgaven en ontvangsten volgens het bankafschrift van je zakelijke rekening. Het bankboek bevat alle banktransacties (bankafschriften) die daadwerkelijk op je zakelijke bankrekening hebben plaatsgevonden.

Bankafschriften

Een bankafschrift kan gemakkelijk in de administratie worden verwerkt. Dit geldt met name voor boekhoudprogramma’s die de ondersteuning van het elektronische bankafschriften inlezen bieden. Het boekhoudpakket verwerkt vervolgens automatisch uw bankafschriften in de boekhouding. Dit is dus een eenvoudigere vorm dan contante betalingen die handmatig in het kasboek moeten worden genoteerd.

Silvasoft bankboek

Met het boekhoudprogramma van Silvasoft kunt u eenvoudig & snel bankafschriften importeren in uw boekhouding. Dit kan vanuit iedere bank. U kunt de verwerking van de afschriften zelf automatiseren door eigen regels toe te voegen, waardoor alles automatisch weggeboekt kan worden. Zo kunnen afschriften met een factuurnummer automatisch als betalingen op facturen worden geboekt, of afschriften met bijvoorbeeld de tekst “salaris’ automatisch op een lonen post.

Ontdek boekhouden met Silvasoft en probeer het 30 dagen gratis uit!

Tags: bankboek | bankboek voorbeeld | voorbeeld bankboek | wat is een bankboek