Automatische bankenkoppeling is live!

Recent zijn we live gegaan met de automatische bankenkoppeling. Dankzij deze koppeling hoeft u nooit meer handmatig afschriften in te voeren of te importeren. De koppeling is gemaakt in samenwerking met Ponto (onderdeel van het Belgische Isabel Group).

Informatie

U kunt bankrekeningen van vrijwel alle banken in Nederland en België koppelen aan Silvasoft. Via deze automatische koppeling zal Silvasoft iedere nacht automatisch uw afschriften importeren in uw boekhouding. Ook kunt u die op ieder gewenst moment met 1 druk op de knop handmatig synchroniseren.
Dit scheelt veel tijd omdat u niet meer handmatig banktransacties of afschriften hoeft te importeren. De afschriften worden indien mogelijk automatisch gematcht met verkoop- en inkoopfacturen of eventuele eigen matchingsregels.

Welke banken zijn gekoppeld?

Vrijwel alle grote banken in Nederland en België kunnen via Ponto gekoppeld worden aan Silvasoft. Denk in Nederland aan ABN-AMRO, Rabobank, ING, ASN Bank, Knab, SNS Bank, RegioBank, Triodos en in België aan KBC, BNP Paribas Fortis, Belfius, ING, CBC, AXA Bank, en meer. Kijk of uw bank gekoppeld kan worden met Silvasoft via: https://myponto.com/nl/reach

Kosten

Er worden kosten per gekoppelde bankrekening in rekening gebracht. U betaalt deze kosten aan Silvasoft. De kosten bedragen € 4,00 excl. btw per gekoppelde bankrekening, per maand. Dit wordt automatisch aan uw maandelijkse factuur toegevoegd. Dit zijn de kosten die Ponto in rekening brengt en Silvasoft zal deze doorberekenen aan u. U betaalt dus geen kosten aan Ponto.

Waarom gekoppeld via Ponto & veiligheid

Om te kunnen koppelen met banken is een PSD2 vergunning benodigd. Deze vergunning wordt verstrekt door de Nederlandse bank. Om als boekhoudpakket zelf via zo’n vergunning te koppelen met banken heb je een hoop extra verplichtingen. Zoals: controleren van fraude bij transacties, controleren op witwaspraktijken, controleren van de identiteit van onze gebruikers, en nog veel meer. In plaats van dit alles zelf te voorzien hebben we besloten om samen te gaan werken met Ponto, die al vele jaren ervaring heeft in het bankenwezen en vanuit Isabel Group garant staat voor optimale veiligheid en deskundigheid op dit gebied.

Koppeling activeren

Meer informatie over het activeren van de bankenkoppeling in uw account vindt in ons kennisbank artikel over de automatische bankenkoppeling.