Volledige boekhouding importeren met auditfile

Veel boekhoudoplossingen bieden de mogelijkheid om uw gehele administratie te exporteren. Dit gebeurt door middel van een auditfile. Indien uw huidige boekhoudoplossing deze mogelijkheid biedt, kunnen wij alle boekingen van alle boekjaren en al uw relaties eenvoudig importeren in Silvasoft. Vraag daarom na bij uw huidige boekhoudoplossing of deze mogelijkheid wordt aangeboden of neem contact met ons op, zodat wij dit voor u kunnen uitzoeken!

Een Auditfile bestand betreft een bestand met extensie .XAF (XML Auditfile Financieel) en is een variatie op een .XML bestand. De meest recente versies die door onze import wordt ondersteunt zijn 3.0 en 3.2. Het is doorgaans ook mogelijk eerdere versies te importeren. Per boekjaar dat u wilt laten importeren zult u een auditfile moeten aanleveren.

Let op: eerdere auditfile versies bevatten minder data dan de nieuwere versies.

Deze bestanden kunt u bij uw boekhouder en/of in uw oude software pakket opvragen. Dergelijke export bestanden staan vaak onder de module Boekhouding (of een equivalent daarvan), de instellingen van de software of de export functies van de software.

Heeft u geen (toegang tot) Auditfile bestanden?

Biedt uw huidige boekhoudoplossing niet de mogelijkheid tot het exporteren van een auditfile? Wij kunnen alle grootboekrekeningen inclusief saldo voor u in Silvasoft zetten. Op deze manier kunt u direct weer verder met uw boekhouding in Silvasoft.

Het invoeren van uw beginbalans gaat aan de hand van het Overig / Memoriaal. Hierin volgen wij de methodiek die ook omschreven is in onze documentatie: Beginbalans invoeren. Hiervoor zouden wij u willen vragen uw data in een Excel, Word of PDF document aan te leveren. Vermeld hierbij per grootboekrekening de naam van de rekening, het nummer en het saldo dat debet of credit op de rekening stond per de begindatum.

Benieuwd geworden over de mogelijkheden om met uw data verder te gaan in Silvasoft? Lees meer over de gratis overstapservice en vraag deze vandaag nog aan!

 

Vragen?

Hopelijk heeft deze handleiding uw vraag beantwoord. Mocht u er toch niet uitkomen, bel dan gerust onze helpdesk op: +31 (0)85 – 225 07 63 (Nederland) of +32 (0)78 – 250 302 (België). U kunt ook via onderstaand formulier uw vraag achterlaten.