Stapelkortingen bij producten

Stapelkorting of Staffelkorting kunt u gebruiken om bij bepaalde producten een variabele korting te bieden. Dit gebeurt op basis van het afgenomen aantal.

Inhoudsopgave

  Stapelkorting instellen

  Als u stapelkorting wilt geven dan dient moet u dat instellen per product.

  Hiervoor gaat u naar de module Producten en selecteert u het gekozen product. Klik dan op Bewerken.

  In dit scherm gaat u naar tabblad Kortingen en dan Algemene korting.

  Daarna moet u Specifieke productkorting? aanvinken.  Als u stapelkorting wilt gebruiken dan klikt u vervolgens op + Nieuw.

  Nu kunt u aangeven vanaf welk aantal met Vanaf aantal de stapelkorting die u aangeeft met Kortingspercentage geldt.

  Nu brengt de verschillende kortingen in. Dit kunt u ook direct doen in het kortingen tabblad. Zodra u klaar bent kunt u deze stapelkortingen bij dit product gebruiken.

  Let op: indien er een relatie-specifieke korting actief is voor het product dan zal de stapelkorting niet worden toegepast, maar de relatie-specifieke korting worden gebruikt.

  Stapelkorting in de praktijk

  Na het inbrengen van de stapelkortingen heeft u nu de mogelijkheid deze op uw documenten, bijvoorbeeld uw factuur, te gebruiken.

  In het onderstaande voorbeeld geven wij een korting van 10% vanaf een afname van 10 stuks. Vanaf 50 stuks wordt dit een korting van 25%.

  Als wij nu een factuur aanmaken en dit product toevoegen dan zal dit bij een aantal onder 10 op 0% korting uitkomen.

  Nu verhogen wij het aantal naar naar boven de 10 en dan wordt de korting van 10% automatisch op deze regel toegepast.

  Zodra wij nu het aantal nogmaals ophogen naar de volgende trede dan zien wij dat ook de korting wordt verhoogd. In ons voorbeeld naar 25%.

  Op deze manier kunt u dus met stapelkortingen werken in Silvasoft.

  Vragen?

  Hopelijk heeft deze handleiding uw vraag beantwoord. Mocht u er toch niet uitkomen, bel dan gerust onze helpdesk op: +31 (0)85 – 225 07 63 (Nederland) of +32 (0)78 – 250 302 (België). U kunt ook via onderstaand formulier uw vraag achterlaten.