Hoe zet ik een factuur op betaald?

Heeft u enkel de module Facturatie maar wilt u wel betalingen registreren op uw openstaande facturen? Zo ja, dan kunt u het onderstaande stappenplan volgen. Heeft u ook de module Boekhouding? Registreer de betaling dan via de Bank, Kas of het Overig/Memoriaal voor een correcte verwerking.

  1. Ga naar module Facturatie > Facturen,
  2. Ga naar tabblad ‘Openstaand’,
  3. Selecteer de factuur die u (gedeeltelijk) op betaald wenst te zetten,
  4. Klik op ‘€ Betaling boeken’,
  5. Indien u de module Boekhouding heeft ziet u nu een melding, u kunt beter via kas, bank of memoriaal de betaling registreren, dat is uitgebreider en bedoeld voor gebruikers met de module Boekhouding,
  6. Nu kiest u een verwerking per ‘Bank’ of ‘Kas’ en vult u het ‘Betaald bedrag’ in,
  7. Als u op ‘Opslaan’ klikt is de betaling geregistreerd. Is de factuur volledig betaald dan verdwijnt deze uit het overzicht van ‘Openstaand’.

Tip: genereer altijd uw aanmaningen/herinneringen opnieuw na het verwerken van uw betalingen om klanten niet onnodig een herinnering te sturen.

Vragen?

Hopelijk heeft deze handleiding uw vraag beantwoord. Mocht u er toch niet uitkomen, bel dan gerust onze helpdesk op: +31 (0)85 – 225 07 63 (Nederland) of +32 (0)78 – 250 302 (België). U kunt ook via onderstaand formulier uw vraag achterlaten.