Een pakbon maken en versturen

In dit artikel leggen we uit hoe u een pakbon kunt maken in uw eigen huisstijl en deze naar uw relaties kunt versturen met Silvasoft. De uitgangssituatie voor dit artikel is dat u de module ‘Offerte & orders’ en/of ‘Facturatie’ heeft aangezet voor uw account.

Inhoudsopgave

  Om te kunnen factureren dient u een pakbontemplate te maken. Een pakbontemplate bepaalt hoe uw facturen eruit komen te zien. U geeft aan waar u de klantgegevens wilt tonen, waar u uw eigen gegevens wilt tonen en welke informatie u in uw pakbonregels en totalen wilt laten zien. Ook kunt u uw eigen logo of briefpapier toevoegen aan het template en vaste teksten opnemen.

  U kunt uw bestaande pakbontemplates wijzigen of een nieuwe template aanmaken via het menu Offertes & orders > Instellingen of Facturatie > Instellingen > Facturatie instellingen en klik vervolgens op het tabblad die begint met de tekst ‘Documenttemplates’. Wilt u weten hoe het maken van een pakbontemplate (ontwerp) precies werkt? Lees dan meer via onderstaande knop.

  Uw eigen pakbonontwerp maken

  Stap 2: een pakbon maken en versturen

  Nadat u een pakbon template heeft gemaakt heeft u de mogelijkheid een pakbon te maken en te versturen. Een pakbon is een document dat zich qua data baseert op een offerte, order of factuur. Het is niet mogelijk een losse pakbon te maken zonder eerst een offerte, order of factuur op te stellen.

  1. Bewerk een bestaande offerte, order of factuur of maak een nieuwe aan,
  2. Vul alles in zoals u kunt teruglezen in: maak en verstuur een offerte, order of factuur,
  3. Ga naar tabblad ‘Pakbon’,
  4. Controleer of de juiste pakbontemplate geselecteerd staat, de adres en contactpersoon juist staan en vul eventueel extra opmerkingen in (deze kunnen op de documenttemplate getoond worden),
  5. Anders dan bij een offerte, order of factuur verstuurt u de e-mail niet naar uw klant maar naar een medewerker of afdeling in bijvoorbeeld uw magazijn. Deze dient de producten op de pakbon klaar te maken voor verzending, u kunt hier iemand selecteren of toevoegen,
  6. Als alles juist is ingevuld dan klikt u op ‘Verstuur pakbon per e-mail’, de pakbon is nu verzonden.

  Vragen?

  Hopelijk heeft deze handleiding uw vraag beantwoord. Mocht u er toch niet uitkomen, bel dan gerust onze helpdesk op: +31 (0)85 – 225 07 63 (Nederland) of +32 (0)78 – 250 302 (België). U kunt ook via onderstaand formulier uw vraag achterlaten.