Creditnota maken

In dit artikel leggen we u stapsgewijs uit hoe u van een verkoopfactuur eenvoudig een creditfactuur maakt. Het kan namelijk goed zijn dat u de factuur die u heeft gestuurd naar uw klant moet terugdraaien. Wellicht omdat uw klant het verkochte product weer terugstuurt, of om een andere reden zijn geld (deels) terug krijgt. Het kan ook zijn dat u ontevreden bent met een aankoop en deze heeft geretourneerd aan een leverancier.

Inhoudsopgave

  Verkoopfactuur crediteren

  Allereerst gaat u binnen Silvasoft naar Facturatie > Facturen. Selecteer de factuur die u wilt crediteren en klik op de knop ‘Bewerken’. Vervolgens scrollt u naar beneden en ziet u rechts onderin uw scherm de knop ‘Creditnota’.

  Klik op deze knop op en klik vervolgens op de knop ‘Ja, doorgaan’. Nu wordt de creditnota aangemaakt en kunt u de creditnota bekijken als u op de knop ‘Open de creditfactuur’ klikt.

  U kunt hier de creditnota bekijken en eventueel aanpassen als u de oorspronkelijke factuur slechts deels wilt crediteren. Als de creditnota verder goed is, kunt u deze opslaan met één van de knoppen links onderin.

  Inkoopfactuur crediteren

  Allereerst gaat u binnen Silvasoft naar Boekhouding > Inkoopboek. Klik op +Nieuw en maak een nieuwe factuur aan. Selecteer de leverancier waar deze creditnota voor is en vul alle relevante data zoals de datum in.

  Nu vult u per inkoopregel het te crediteren aankoopbedrag in. Om een creditnota te maken dient u voor alle bedragen een min(-)teken te plaatsen. De btw en het bedrag incl. of excl. btw wordt automatisch berekend.

  Zodra u klaar bent kunt u op ‘Opslaan & sluiten’ klikken. U heeft nu een creditnota voor een inkoopfactuur gemaakt.

  Vragen?

  Hopelijk heeft deze handleiding uw vraag beantwoord. Mocht u er toch niet uitkomen, bel dan gerust onze helpdesk op: +31 (0)85 – 225 07 63 (Nederland) of +32 (0)78 – 250 302 (België). U kunt ook via onderstaand formulier uw vraag achterlaten.