Boekhouding controle

Het kan helaas voorkomen dat er een foutje is ingeslopen in één van uw boekingen. Met de ‘Boekhouding controle’ kunt u deze eenvoudig terugvinden en verhelpen.

Inhoudsopgave

  Boekhoud controle statussen

  De boekhouding controle vindt u terug in de module Boekhouding op het Dashboard van deze module. Deze kan drie statussen weergeven;

  Let op: Er zijn fouten gevonden in uw boekhouding (rode melding)

  Er zijn fouten gevonden in de boekhouding, dit zijn blokkerende fouten die rapportages, aangifte en berekeningen tegenhouden. Het is aan te raden deze te corrigeren wanneer u ze constateert.

  Let op: Er zijn geen fouten gevonden maar wel verschillende waarschuwingen (gele melding)

  Er zijn geen fouten gevonden maar wel verschillende waarschuwingen. Deze blokkeren geen rapportages, de aangifte en berekeningen maar kunnen wellicht wel een verkeerd saldo geven. Ook bij deze waarschuwingen raden we aan dat u deze corrigeert, dit hoeft alleen niet direct.

  Gefeliciteerd, er zijn geen fouten gevonden in uw boekhouding! (groene melding)

  Er zijn geen actieve fouten of waarschuwingen meer en of u heeft deze volledig op genegeerd gezet. U hoeft verder niets te doen.

  Boekhoud controle scherm

  Om fouten en waarschuwingen op te lossen dient u via ‘Open controle en genegeerde meldingen’ de controle te openen.

  In dit scherm vindt u het volgende terug;

  1. Boekhouding controleren: er wordt gekeken of er fouten worden gedetecteerd,
  2. Boekhouding controleren incl. automatische correctie: hetzelfde als 1 maar met een automatische correctie indien deze toegepast kan worden,
  3. Controle resultaat: de status van de boekhouding (controle),
  4. Actieve en genegeerde meldingen: hier vindt u een overzicht van alle actieve- en genegeerde fouten en waarschuwingen, u kunt meer detail terugvinden door deze aan te klikken. Rechts verschijnt dan meer informatie,
  5. Boeking openen: hiermee opent u de boeking die in de foutcontrole naar voren komt,
  6. Melding activeren: mits het een genegeerde melding is kunt u deze hiermee terugzetten naar actief, en
  7. Fout: de geconstateerde fout of waarschuwing.

  Het is belangrijk om de fout melding terug te lezen en dan in de boeking met deze melding de fout of waarschuwing corrigeren.

  Boekhouding controle meldingen

  In ons artikel; Foutmeldingen oplossen boekhoudcontrole laten wij zien welke foutmeldingen en waarschuwingen in de controle naar voren kunnen komen en hoe u deze kunt corrigeren.

  Vragen?

  Hopelijk heeft deze handleiding uw vraag beantwoord. Mocht u er toch niet uitkomen, bel dan gerust onze helpdesk op: +31 (0)85 – 225 07 63 (Nederland) of +32 (0)78 – 250 302 (België). U kunt ook via onderstaand formulier uw vraag achterlaten.